ox News »

| Kommentering av på Newt upp i ledning

Läs hela storyn »
Politik
Höger
aaa
USA
Media
Hem » Allmänt

Vänstergodkänd Tortyr

Skrivet av 4 kommentarer

Calle Jonsson utsätts för nya övergrepp. Det hemska i den här historien är inte det grekiska rättssystemets godtycke, utan det fullständigt skandalösa i att EU:s arresteringsorder är svensk lag. Dags att damma av det här från förra året.

Det handlar inte om den grekiska rättvisans kvalitet. Det handlar om att vi svenskar inte har något inflytande över den. Grekerna bestämmer vilka strafflagar de ska ha, inte vi. Alla förvirrade sverigehatare som nu dyker upp igen och hetsar mot Calle för att han är blond eller något annat försvårande tror att kritiken handlar om Grekland. Nej. EU är problemet, och svenska politikers bortförhandlande av vad som borde vara grundläggande medborgerliga rättigheter, som att staten ger oss skydd mot främmande makt. Jag struntar i om det är Grekland eller England eller USA eller Nordkorea, andra länder har andra lagar som jag inte har något med att göra.

Säg att Grekland hypotetiskt får en militärdiktatur (anta att det inte leder till uteslutning ur EU). En galning kommer till makten och får för sig att alla som varit turister de senaste fem åren är spioner som ska straffas strängt. Han eller hon begär dem utlämnade för rättegång. Osannolikt? Hör inte hit. Det kan hända, och då är vi skyldiga att lämna över dem allihop.

– Var är bevisen, frågar du. -Skit i det du, säger de. Du tittar mot EU för hjälp. Glöm det, de tittar åt ett annat håll och visslar, allt är i sin ordning. Du är säkert skyldig. Om inte annat så förutsätts det. Den liberala sjukan att förutsätta att allt går rätt till eller att alla alltid har goda avsikter.

Det här är ett typexempel på en situation som borde ha lösts med en beslutande folkomröstning. Ett rambeslut som så fundamentalt påverkar vår status som medborgare i en rättsstat får inte överlämnas till politiker som har incitament att hålla sig väl med den yttre makten (unionen).

Hur länge ska Calle behöva trakasseras? Det är ren terror att utsätta fredliga individer för tvångsmedel och psykisk stress år efter år. Besynnerligt att det är vänsterdebattörer som är så entusiastiska över att Calle drabbas av det, när de ylar av ilska över att barnsprängande massmördare får sitta i ett bekvämt läger utan tidsgräns.

Skyldig eller inte, det är en fars att hålla på och riva upp ett frikännande så här långt efteråt. En dom måste kunna vinna laga kraft – något är sjukt när åklagare kan komma tillbaka när som helst och starta nya utredningar och rättegångar i redan avgjorda mål. Särskilt när det handlar om andra staters medborgare.

Död åt EU. Ju förr desto bättre.

Andra bloggar om: , , ,