ox News »

| Kommentering av på Newt upp i ledning

Läs hela storyn »
Politik
Höger
aaa
USA
Media
Hem » Allmänt

REGERINGEN

Skrivet av 3 kommentarer

Regeringen Reinfeldt så här långt: en nästan total fuck-up.

Borelius – vad gör hon i hans kabinett? Jag kan inte se vad han ser i henne som gör henne lämpad att vara med och styra landet. Handelsminister dessutom, vad vet hon om handel. Medioker skribent, fiasko i affärer, verkar inte ens särskilt intelligent. Snacka om att befordras miltals över sin kompetensnivå.

Hennes tid i regeringen hittills har varit en katastrof. Först svaret till reportern som undrade vad hon har för meriter, en klart berättigad fråga: “Märkligt att man alltid frågar kvinnor vilka meriter de har.” IDIOT. Hon förtjänar en fet utskällning. Svara på frågan, du är i landets tjänst nu, inte din egen. Det är ren sexism att kvinnor automatiskt skulle vara immuna mot frågor om de är lämpade för viktiga jobb. Imbecilla människor dras till feminism som flugor till skit.

Och så den usla hanteringen av avslöjandet om svart hemhjälp. Först försvinner hon. Sen standardtaktiken från folk utan heder: lögner och finter. (Inte råd? Delad ekonomi? Säkert.) Hon dyker upp framför kamerorna och babblar om en “väldig dumhet” (no shit Sherlock) och att “om jag hade en tidsmaskin skulle jag åka tillbaka och ändra men nu FINNS ju inte det så det gååår inte”. Hon tycker inte om att förklara sig för det “blir bara korkat”… Hon tror uppenbarligen att vi är lika dumma som hon.

Det mest irriterande är att hon hade kunnat vända det till en fördel om hon bara varit förberedd – hon hade kunnat göra det till en politisk markering mot den svenska överbeskattningen av arbete och tjänster, att hon anställde en person som hade det svårt på arbetsmarknaden som annars inte fått jobb. Eller också hade hon kunnat tala sanning, att hon är snål, att hon inte hittade rätt person på den vita marknaden eller vad det nu är. Det här hymlandet och pudlarna är ju helt patetiskt. Varför kan inte folk STÅ FÖR vad de gjort? “Jag valde att köpa en svart tjänst för att…” följt av anledningen. Man vet ju varför man agerar på ett visst sätt. Nu när hon är politiker har vi rätt att veta och hon är moraliskt skyldig att berätta. Inget jävla slingrande. Att lura sig fram går bra för privatpersoner men det ENDA politiker har är sin trovärdighet.

Det slutar ju aldrig heller. Ett sommarhus i extremklassen, ägt av ett bolag på Jersey. Hon smiter undan förmögenhetsskatt och sannolikt också inkomstskatt på förmånen. Hon säljer aktier i bolag där hon sitter i styrelsen och struntar i anmälan till FI, också det ett lagbrott. Hon är helt enkelt typen som skaffar sig fördelar. Jag ger inte ett rött öre för hennes karaktär. Hade hon haft ett uns av självrespekt och heder hade hon aldrig tackat ja till Reinfeldt. Eller är hon verkligen så dum i huvet att hon inte trodde det här skulle komma fram? Inser hon inte att det skadar både Alliansen och Sverige?

Borelius ska avgå. Hon har ingenting i regeringen att göra.

Stegö-Chiló? En kontrast till Borelius på många sätt. Men även hon har den där avskyvärda liberala arrogansen. Nyckelordet är JAG. JAG behöver inte förklara mig. Ni får inte anklaga MIG för något. Fuck that. Du är anställd och ditt jobb hänger helt på förtroende nu och senare på resultat. Vi är inte skyldiga dig någonting, men du är skyldig oss att göra ett bra jobb. Du måste förtjäna vår respekt. Det gör du genom att visa full öppenhet och ärlighet och STÅ FÖR dina val och dina handlingar.

Hon har inte sagt varför hon inte betalat sin tv-avgift. Det duger inte. Det finns en anledning och mycket tyder på att den är ideologisk. Massor av människor struntar i avgiften/skatten för att de tycker den är fel. En del av dem står för det och är beredda att ta konsekvenserna, andra är fega, skryter privat om vilka rebeller de är men gömmer sig undan staten, och kryper fram och betalar när det bränns. Alla vet vilken kategori S-C tillhör. Det visar på en karaktär som åtminstone jag är främmande för och starkt ogillar.

Men hon bör sitta kvar av en anledning, och det är att hon retar gallfeber på vänsterdrägget som kallar sig “kultur”. Den svenska kulturpolitiken är i mina ögon till stor del en apparat för att finansiera de självutnämnda elitsocialisterna, hela den armé av värdelösa, hatfyllda små rödingar som tar så oerhört stort utrymme i den offentliga debatten. Det vore en god gärning att skära kraftfullt i strukturerna, att strypa blodflödet till tumören.

Tyvärr har hon börjat helt fel. Ta bort gratis inträde till muséer? Ett dåraktigt beslut. Det är smärtsamt att behöva hålla med råttorna som nu skriker över S-C, men här har de rätt. Muséer är kärnkultur. Museibesök ska uppmuntras, inte motarbetas. En marknadsliberal borde veta vad prismekanismen är och hur den fungerar. Självklart ska muséer vara öppna och avgiftsfria, för målet måste vara att maximera antalet besök. Det är oroande att den här regeringen börjar med att bete sig som sossar – spara på det viktiga så att det inte fungerar, i nån sorts fiskal nit. Starta gärna krig mot avskummet på DN Kultur och i teaterträsket, men motarbeta inte kulturen. Enorma lager av samhället har helt alienerats från kulturverksamheten av de “progressiva” som gjort den till plattform för sin propaganda. Ta tillbaka kulturen.

Okej, vad mer… Bildt. Smart att ta in honom.

Not.

Bildt är bara en symbol, ett svar på sossarnas Eliasson. Han kommer inte att funka. Han kommer inte att kunna hålla sig till bara utrikespolitiken. Han är bad news. Det blir interna konflikter. Jag tror inte han sitter länge.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Förresten, den som gjorde sig mest löjlig i debatten om svart hemhjälp var lille Thomas Bodström. Han fick valtorskfeber och yrade om att det var som att gå in i en butik och stjäla en tröja. Samma överdrifter och verklighetsfrämmande premisser som i piratdebatten. Nu är samma Bodström tydligen, om man ska tro Erixon, en av dem som inte betalt tv-avgiften…